Hvornår skal man sende sin ansøgning til et job??

 

Igennem tiden er jeg blevet stillet mange spørgsmål fra jobsøgende omkring disciplinen ”jobsøgning”. Det har været spørgsmål i mange retninger, og det har ofte været således, at der ikke kan gives entydige svar. Hvad der kan være det rette svar i et tilfælde vil være fejl i et andet tilfælde. Så spørgsmål og svar vil altid være situationsafhængige.

Eksempler på spørgsmål:

Hvorfor bliver jeg ikke indkaldt til jobsamtale? – det korte svar kan være, at du søger de forkerte jobs – og der kan være andre svar, som er mindst lige som gode.

Hvordan skal min ansøgning og CV se ud? – her er der rigtig mange svar og alle har en mening – her kan det korte svar være – at du skal skrive en ansøgning, som vækker nysgerrigheden hos modtageren og dit CV skal give de faktuelle oplysninger om dig, herunder de kvalifikationer og kompetencer du mener, at kunne byde ind med og som er relevante i forhold til netop det job du søger. Herudover kan mange virksomheder godt lide hvilke resultater du har skabt og hvilken rolle du har haft i forbindelse med opnåelse af resultaterne.

Hvornår skal jeg sende ansøgning? Lige når jobbet er blevet slået op? Lige inden ansøgningsfristens udløb? eller på et andet tidspunkt? – her kan der ikke gives noget konkret svar, da det vil afhænge af modtageres arbejdsgang og proces.

Og så alligevel kan man med god mening kigge lidt til de svar som ”Rekrutteringsanalysen 2019” fra Ballisager baseret på svar fra ca. 1000 virksomheder, gives på spørgsmålet – om virksomhederne indkalder til samtale inden ansøgningsfristens udløb.

Her ligger svarerne således:

Små private virksomheder – 62% indkalder inden fristens udløb

Store private virksomheder – 64% indkalder inden fristens udløb

Offentlige virksomheder – 29% indkalder inden fristens udløb

Mere end halvdelen af de private virksomheder arbejder således hurtigt og vil gerne have positionen besat, derfor er processen omkring samtaler i gang inden fristens udløb. Så her er svaret – send din ansøgning så hurtigt du kan og se at komme med i processen inden den lukker.

Ballisager ”Rekrutteringsanalyse 2019” giver i øvrigt mange andre brugbare input, hvor man kan analysere sig frem til svar og hvordan virksomheden opfører sig og hvor meget rekrutteringsopgaven er prioriteret.