Vi har i vores lille kompagni netop afholdt partner- og konsulentmøde. På sådan et møde når vi langt omkring og får taget temperaturen på bl.a. arbejdssituationen for den enkelte , og de udfordringer der arbejdes med.

Jeg kunne lytte mig til, at flere af mine kollegaer med mellemrum mangler rettidig omhu blandt beslutningstagere, altså hos vore kunder, når det drejer sig om rekruttering. Virksomhederne prioriterer f. eks først at møde en kandidat efter måske 14 dage eller mere. Dette bump kan ødelægge en i øvrigt længevarende godt proces.

Det kan få en headhunter og rekrutteringskonsulent til at spørge om virksomheden virkelig mener, at de mangler ressourcen. Konsulenten har måske haft 15-20 møder på alle tidspunkter af døgnet fordelt på alle ugens 7 dage. Har taget kontakt til et stort antal relationer for at bringe kompetente kandidater frem til virksomheden. Så kvitterer virksomheden med, at de ikke har tid til at mødes lige p.t. og spørger om ikke konsulenten kan holde kandidaten ”varm”.

Det kan man i nogle tilfælde have held med – i andre ikke, og så er en lang arbejdsindsats kan være tabt på gulvet. I realiteten både for konsulenten og for virksomheden.

Eksempel fra den virkelige verden:

Jeg havde fundet den meget kompetente kandidat i maj måned 2018. Han kunne få lov at møde virksomheden i juni. Så tænkte virksomheden henover sommeren og ville fortsætte processen igen i august. Herefter endnu et møde med beslutning om at ansætte pr. 1. november 2018. Det var heldig, at kandidaten var tålmodig og ikke var blevet fristet af alternativt tilbud. Det kunne han sagtens være blevet.

I andre situationer går det ofte den anden vej og kandidaten takker ”ja tak” til en virksomhed, som er hurtigere og udviser rettidig omhu. I byggebranchen, hvor tingene de seneste par år har haft højt tempo, er der ikke mange dage til at overveje. Jeg har oplevet adskillige kandidater, f. eks bygningskonstruktører og projektledere, maskinmestre, som har 2-3 ansættelsestilbud at vælge imellem. Så her er det vigtigt at time beslutningen og vise beslutningskraft. Herudover er det vigtigt at være tydelig omkring opgaver og funktion, således kandidaten får et fornuftigt billede af den daglig som venter.

Så kære beslutningstagere, når den rette kandidat er i pipeline, skal der prioriteres, og der skal afsættes tid til de nødvendige møder for ikke at miste momentum.