Jobportaler som Jobindex, Stepstone eller Jobzonen kender de fleste jobsøgere – men det er faktisk langt fra de eneste jobportaler på det danske jobmarked. Rekrutteringsanalysen 2016 viste, at 69% af virksomhederne brugte opslåede stillinger som én blandt flere rekrutteringskanaler ved deres seneste ansættelse. Vi har derfor samlet et overblik over 19 generelle jobdatabaser, som jo både er interessante for virksomheder, der leder efter en kommende medarbejder, og jobsøgere, der søger efter deres kommende arbejdsgiver.

Inden du kaster dig over de forskellige jobportaler, kan du i nedenstående oversigt få dig et overblik over, om de enkelte jobdatabaser har hhv. en CV-database og en Jobagent. Derudover har vi sorteret databaserne alt efter, hvor mange opslåede stillinger de pågældende databaser havde på samme vilkårlige december-dag i 2016. Her følger en kort forklaring på de to begreber:

CV-database: De fleste jobportaler har en CV-database, hvor jobsøgere kan uploade CV’er, som virksomheder kan kigge igennem, når de skal finde deres næste medarbejder. Rekrutteringsanalysen 2016 viste, at 9% af virksomhederne brugte den type eksterne CV-databaser ved seneste ansættelse.

Jobagent: En automatisk funktion, der jævnligt (typisk dagligt) sender dig mails med opslåede stillinger. Du bestemmer arbejdsområde, funktion og evt. geografi for disse stillinger.

Tabel: 19 jobportaler i Danmark sorteret efter antal opslåede stillinger en given dag i december 2016

Og her kommer de så. De 19 jobportaler, sorteret efter antal opslåede stillinger en vilkårlig dag i december 2016

Tip: Klik på jobportalernes navne for at se de enkelte jobportaler

Eures – til dig, der vil søge job i Europa

Eures kalder sig selv for en Europæisk Portal for Jobmobilitet. Databasen er et samarbejde mellem arbejdsformidlinger, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer og lokale/regionale myndigheder i EU-landene samt Schweiz. I skrivende stund er der – ifølge databasen selv – omkring 1,1 mio. opslåede stillinger.

Vi vil i øvrigt anbefale dig at afgrænse din søgning til stillinger, der er offentliggjort inden for den seneste uge, da der ellers er en overhængende fare for, at ansøgningsfristen er udløbet.

Graduateland

Graduateland har både stillinger til studentermedhjælpere, Graduates, deltids- og fuldtidsstillinger samt praktikker og freelancearbejde. Du kan inddele din søgning efter geografi, arbejdsområde og stillingstype, og portalen rummer jobs med arbejdsplads mange forskellige steder i Verden.

NB: Som jobsøgende skal du oprette en profil herinde for at kunne se jobopslagene. Det tager til gengæld kun ét minut. Som virksomhed skal du i øvrigt betale for at slå dine jobs op.

Careerjet

Careerjet kalder sig selv for en ”job-søgemaskine”, fordi de støvsuger hele nettet for relevante stillingsopslag. Du kan både søge jobs efter sektor, geografi eller stillingsbetegnelser. Og da det er en global søgemaskine, kan du også søge efter opslag i 61 andre lande.

Jobindex

Du kender den nok allerede: Jobindex. Måske er det sågar blevet din startside sm jobsøgende? Jobindex er med sine 100.000 CV’er, 20.000 jobannoncer og 700.000 unikke besøgende hver måned et vigtigt omdrejningspunkt for alle jobinteresserede i Danmark.

Jobnet

Hvis du er tilmeldt dit lokale jobcenter, kender du naturligvis også Jobnet, hvor du hver uge skal tjekke jobopslag samt udfylde din joblog.

Jobzonen

Jobzonen samler stillinger fra en stor del af Danmarks landsdækkende, regionale og lokale aviser. Portalen har dog også en lang række stillinger, der ikke har været i aviserne.

Ofir Jobportal

Ofir.dk er en af de store, brede jobportaler, der rummer de fleste jobopslag. Du kan søge efter opslåede stillinger ved at afgrænse efter jobkategori og geografi. Og så har de – ligesom de andre store jobportaler – også en app, som du kan bruge til at kigge jobopslag igennem.

Bonus-viden om navnet ”Ofir”: I 2000 skulle Ofir have nyt navn. Valget faldt på Ofir efter inspiration fra bogen “Ofir’s guld” skrevet af Erwin G. Bloch. Ofir var det ukendte sted, hvor Kong Salomon hentede sit guld. Tolk selv gerne på resten – eller læs historien her.

Jobbank.dk – Akademikernes Jobbank

Akademikernes Jobbank fokuserer – ikke overraskende – på stillinger for folk med en videregående uddannelse. Jobbanken tæller derfor både fultidsstillinger, Graduate-stillinger, studiejobs, projektopgaver, praktikpladser og frivillige jobs. Derudover er portalen også spækket med potentielle jobs i udlandet, vikariater, trainee-stillinger og mange andre relevante opslåede stillinger.

Det er i øvrigt også denne portal, der driver universiteternes egne jobbanker:

  1. KU Jobbank
  2. DTU Jobbank
  3. ITU Jobbank
  4. RUC Jobbank
  5. AU Jobbank
  6. AAU Jobbank
  7. SDU Jobbank

FrivilligJob.dk

Denne portal er nok Danmarks største portal og mest målrettede portal for frivillige jobs. Ifølge portalen er der altid over 2.000 opslåede, frivillige jobs, og databasen er gratis at bruge for både jobsøgere og virksomheder. Databasen er i øvrigt et non-profit projekt, der primært er finansieret af Social- og Indenrigsministeriet.

Jobs in Copenhagen

Denne jobportal fokuserer målrettet på jobopslag til engelsktalende i København – og faktisk også resten af Danmark. Derudover kan jobsøgeren også oprette sig i en CV-database herinde, mens virksomheder kan oprette jobannoncer gennem en såkaldt ”Recruiter-pakke”.

Sydjob

Sydjob samler alle sønderjyske jobopslag i én og samme jobportal. Og faktisk lidt mere end det. Portalen samler nemlig jobopslag fra hele Syd- og Sønderjylland samt Fanø, Langeland, Fyn og Nordtyskland.

NordjyskeJob

NordjyskeJob er ejet af NORDJYSKE Medier og er en jobportal, som primært rummer stillinger fra Nordjylland. Du kan både søge efter arbejdskategori og blandt de 11 kommuner, der i skrivende stund er repræsenteret på portalen.

Job i Staten

”Job i Staten” er statens officielle jobportal, hvor jobopslag fra ministerier, styrelser, kommuner og regioner slås op løbende. Der er i øvrigt også rigtig mange opslag inden for forskningsområdet.

Jobfinder.dk

Jobfinder.dk er lidt af en fagdatabase, da jobportalen primært indeholder jobopslag henvendt mod ingeniører, it-specialister, cand.scient.’er eller maskinmestre. Jobfinder kalder også sig selv for ingeniørernes foretrukne jobportal.

Stepstone

Stepstone er en del af Jobindex-koncernen og har – ligesom sin ejermand – et stort, bredt udvalg af opslåede stillinger, som du kan dele op efter kategori og geografi.

Monster

Monster er en international jobdatabase, der allerede blev grundlagt i 1994 og har hovedkontor i Maynard, Massachusetts. Monster.dk har cirka 41.000 danske CV’er registreret i deres CV-database (se hvordan CV’erne fordeler sig på regioner) og har mest af alt globale, opslåede stillinger – måske fordi det netop er en international jobportal.

ProfilJob.dk

Profiljob samler jobopslag fra forskellige fagblade og samarbejder med 10 andre jobportaler, så deres stillingsannoncer også vises på profiljob.dk. De samarbejder pt. med Bibliotekarforbundet, Dansk Magisterforening, Dansk Psykolog Forening, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Kommuner, Finansforbundet, Gymnasieskolernes Lærerforening, HK/Kommunal og HK/STAT, & Jord-og-Viden-job(portal for jordbrugsakademikere).

Offentlige Stillinger

Denne jobportal indeholder primært opslag fra stat, regioner og kommuner, herunder flere af universiteterne i Danmark.

Den Blå Avis – job

Selvom Den Blå Avis nok er mest kendt for at være danskernes foretrukne, digitale kræmmermarked, kan man også finde jobopslag herinde. Ofte er det stillinger, der skal afsættes hurtigt, og det kan være alt lige fra sælger, pladesmed eller mekaniker til tjener, værkfører eller finansieringskonsulent.

Bonus: “Work with us!” – en rekrutteringsplatform med udgangspunkt i de sociale medier

Work with us! er en relativt nystartet rekrutteringsplatform, der bruger Facebook som primær platform. De har oprettet en lang række Facebook-sider for de forskellige danske regioner og hhv. kommuner, som du kan finde her. Derudover har de – på deres egen hjemmeside – opdelt jobopslagene i jobkategorier og regioner på samme måde, som mange andre jobportaler også gør det.

Bonus 2: Jobscenen.dk – Danmarks eneste jobportal for kunstnere og kreative

På Jobscenen.dk kan du finde jobs i kunst, kultur og kreative erhverv samt job, der supplerer en kunstnerisk karriere. Jobannoncerne strækker sig derfor fra musik-, sang- og lydjobs over billede/design/kunst-jobs til jobs inden for scenekunst, film m.fl. For virksomheder er det i øvrigt gratis at annoncere på platformen.

Bonus 3: Jobdesk.dk

Jobdesks hovedfokus er at skaffe virksomheder de bedste kandidater via sociale medier, men de har også en ganske fornuftig jobdatabase med stillinger fra alverdens størrelser virksomheder – lige fra den lokale restaurant og café til jobs fra CBS, styrelser og andre større organisationer. Du kan bruge deres søgefunktion til at søge efter bestemte søgeord og til at søge ud fra geografi. På jobdesk.dk er det desuden gratis for virksomheder at lægge jobannoncer online.